Nyheter

Petter Nome er Årets Ølhund

Petter Nome er Årets Ølhund

Utmerkelsen Årets Ølhund går i år til tidligere direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen; Petter Nome. Nome har vært en forkjemper for bransjen på en måte som har gitt det norske ølet et stort omdømmeløft.

Publisert Sist oppdatert

Da Petter Nome tiltrådte som direktør i 2009 var det 11 bryggerier som var medlemmer i Bryggeri- og drikkevareforeningen. Siden kom den eksplosive veksten av mindre bryggerier, og i dag er medlemstallet nærmere 140.

I dag brygges det mer enn 2500 unike øl i Norge, på anlegg over hele landet. Det var definitivt ingen selvfølge at øl-Norge gjennom denne revolusjonen skulle finne sammen og holde sammen. Petter var avgjørende i arbeidet med å samle næringen gjennom å forene store og små i en felles forening. Både hos myndigheter, i mediene og blant publikum nyter bransjen i dag en respekt som var utenkelig for noen år tilbake. Petters energiske engasjement og klare holdninger har vært gull verdt for næringen.

Foreningen har fått mange innspill fra medlemmer og fra sterke stemmer i miljøet; og alle har pekt på at i år var det åpenbart hvem som måtte kåres til Årets Ølhund: nemlig Petter Nome.

Årets Ølhund er en utmerkelse som ble innstiftet av Bryggeriforeningen i Norge for å hedre personer "som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester"

Tidligere vinnere har ofte vært kulturpersonligheter eller personer i miljøet som har utgjort en stor forskjell. Unntaksvis har prisen også blitt tildelt politikere med hjerte for øl. Felles for alle mottakerne er entusiasme og engasjement for norsk øl.

Powered by Labrador CMS