KBS

Den store pizzaen med tykk bunn hos norsk Pizzabakeren måtte endres for det svenske markedet. Arkivfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Pizzabakeren passerer 200 restauranter i Skandinavia

Publisert Sist oppdatert

NTB: Siden oppstarten i 2003 har Pizza­bakeren åpnet 185 utsalgssteder i Norge. På fire år er det blitt 18 utsalg i Sverige, og i fjor begynte satsingen i Danmark.

Ifølge Finansavisen kjører Pizzabakeren et annet konsept i Sverige enn i Norge, fordi det norske pizzamarkedet er ganske ulikt det svenske. Selskapet valgte å ekspandere til utlandet fordi markedet i Norge nærmer seg metningspunktet, som de mener ligger på 200 utsalgssteder.

Svenske Hans Lewin har franchisekontrakten i Sverige, der det ikke finnes noen andre takeaway-kjeder for pizza, men rundt 3.500 små og familieeide pizzeriaer.

Markedet skiller seg også fra Norge idet svenskene vil ha tynne, italienske pizzaer. I motsetning til nordmenn deler ikke svenskene store pizzaer, men har hver sin porsjonspizza.

Målet er å øke til 25 restauranter i 2019.

– Fremover satser vi på å åpne seks-åtte nye årlig, sier Lewin.

Pizzabakerens har åpnet sitt første utsalg i Danmark, der målet er 40 utsalg på fem år. Det er også én Pizzabakeren i Spania og én i Kina.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS