KBS

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Pizzakjeden Domino's sliter

Pizzakjeden Domino's fortsetter å jobbe i motbakke i det norske markedet. Underskuddet i Norge øker etter et svakt første halvår, og tross flere restauranter falt omsetningen.

Publisert Sist oppdatert

En fersk halvårsrapport fra moderselskapet notert på London-børsen viser at den norske virksomheten ser underskuddet øke. Driftsresultatet (ebit) endte på minus 4,1 millioner pund (44,4 millioner kroner), fra minus 2,6 millioner pund (28,1 millioner kroner) til samme tid i fjor, skriver E24.

Selskapet har lagt til åtte nye restauranter siden første halvår i fjor, og har nå totalt 57 spisesteder i Norge, inkludert Dolly Dimples-restauranter. Til tross for dette, går omsetningen noe tilbake, fra 19,5 millioner pund (211,3 millioner kroner) i årets første halvår, fra 19,9 millioner (214,6 millioner korner) i fjor.

– Den internasjonale driften vår er svært utfordrende, og det er vanskelig å estimere resultater fremover. Det svakeste markedet var det norske, men vi så også økte tap i Sverige og Sveits, skriver Dimino´s-topp David Wild i en halvårsrapport.

Da Domino's rapporterte tall i mai, varslet selskapet en omfattende snuoperasjon i Norge. Av Domino's 47 restauranter i Norge (selskapet har også ti Dolly Dimples-restauranter), tjener ni av dem penger på driften, opplyser selskapet.

Powered by Labrador CMS