Leverandørnytt

Plast fra havet brukt i en Coca-Cola-flaske

Coca-Cola har laget deres første testflaske med gjenvunnet og resirkulert plast fra havet, som tydeliggjør at det i fremtiden vil være mulig å bruke marint avfall for å lage resirkulert emballasje til mat- og drikkevarer.

Publisert Sist oppdatert

– En testflaske ble vist frem i forbindelse med at Coca-Cola lanserer nye mål for bærekraftig emballasje i Vest-Europa, skriver selskapet i en pressemelding.

– Nye målsettinger medfører at man endrer målet om å øke mengden resirkulert eller fornybart materiale i alle plastflasker til 100 prosent, i stedet for 50 prosent.

Gjennom et partnerskap med Ioniqa Technologies, Indorama Ventures, Mares Circulares (Circular Seas) og The Coca-Cola Company, er det laget rundt 300 testflasker som inneholder 25 prosent resirkulert marin plast fra Middelhavet og tilknyttede strender.

Flaskene ble utviklet for å vise endringspotensialet som ligger i revolusjonerende teknologier for forbedret resirkulering, der man kan resirkulere brukt PET-plast av hvilken som helst kvalitet tilbake til høykvalitetsplast for mat- og drikkeemballasje. Dette inkluderer også materialer som tidligere ville blitt sendt til forbrenning eller til avfallsdeponier.

Dette annonseres samtidig med at Coca-Cola i Vest-Europa lanserer nye mål i samarbeid med Coca-Cola European Partners, for å støtte ambisjonen om en verden uten emballasjeavfall.

Powered by Labrador CMS