Leverandørnytt

Jens Jacobsen serverte mandag suppe og gryteretter fra Mere Mat i miljøvennlig engangsempallasje hos Rema Bærums Verk.

Plastfri demo

Ferdigmatprodusenten Mere Mat har kuttet ut all bruk av engangsplast på sine butikk-demoer.

Publisert Sist oppdatert

– Palmebladbeger, bambusskjeer og små papirbeger har nå erstattet plasten, og det føles godt. Vi er med og bidrar. Det er nå forbudt med plast på våre demoer, sier Ann-Beth Bergh, teamleder for salg i Mere Mat. Det langt mer bærekraftige demomateriellet kan kastes som matavfall.

– Jeg vet ikke om andre som har gjort dette helt gjennomført, legger Bergh til.

Mere Mat kjørte mandag i gang høstens demo-stunt og skal ha og demoer i butikker frem mot jul.

– På hver demo går det i gjennomsnitt mellom 250 og 300 beger og like mange skjeer. Så du kan tenke deg hvor mye plast som blir spart! Det er alltid veldig mye plastavfall etter en demo, sier Ann-Beth Bergh.

Mere Mat har fortsatt plastemballasje på sine ferdige supper som selges i disk.

– Det er for å hindre matsvinn og bevare kvaliteten. Suppene våre er rene uten konservering, og da er plast genialt. Plast er jo ikke et problem så lenge det brukes riktig. Spannene kan brukes om igjen, presiserer hun. Dersom de ferske ferdigsuppene hadde blitt solgt for eksempel på kartong, kunne de ifølge teamlederen kun hatt en holdbarhet på noen få dager – og det hadde ført til mye matsvinn.

Kundene Lise og Hans Petter synes det var flott at plasten er erstattet med bærekraftige smaksbeger. Det å shotte eller drikke suppen rett fra pappbeger var helt ok, mener de. Spesielt når de fikk høre hvor mange plastskjeer plastbeger som vanligvis går med på en demodag.

Powered by Labrador CMS