Nyheter

Russiske blinis kan serveres med både søtt og salt. Foto: brodogkorn.no

Populær rett i hele verden

Publisert Sist oppdatert

Tirsdagen etter fastelavnssøndag er det pannekakedagen. Denne dagen ble til fordi det var siste dagen før fasten. Da ønsket man å bli kvitt alle de ferske matvarene som melk, egg og smør.

– Pannekaker kan brukes både som forrett, hovedrett og dessert, alt etter hva du velger som tilbehør. Med alle variasjonsmulighetene som finnes kan du helt fint ha dem til middag hver uke uten å bli ensidig i kosten, påpeker Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn i en pressemelding.

Tirsdag 5. mars er det pannekakedagen. Pannekaker er en populær rett i hele verden, og hvert land har sin variasjon. I Frankrike spiser de crêpes, en tynn pannekake servert med en rekke ulike typer fyll avhengig om den skal spises til frokost, middag eller dessert.

De små, tykke russiske pannekakene kalles blinis, og lages med bokhvetemel og gjær. Blinis med kaviar, rømme og rødløk er den klassiske måten å servere på.

Amerikanske porsjonspannekaker er nokså tykke og i tillegg til de vanlige pannekake-ingrediensene er det bakepulver i røra. På amerikansk vis serveres pannekaker gjerne som et pannekaketårn toppet med lønnesirup og krem til dessert eller et par kaker ved siden av egg, bacon og bønner til frokost.

Powered by Labrador CMS