Nyheter

Frelsesarmeen tok gull: Omer, Jorunn Mathisen som er daglig leder, Rune Mæhre arbeidsveilder og birøkter, Samuel, Jim Reistad arbeidsveileder og birøkter, Lars, Nikolai og Chokri.

Ragna Ribe Jørgensen er Årets birøkter

Ragna Ribe Jørgensen (60) fra Nesbru i Asker er Årets birøkter. Ved siden av å gå til topps under NM i honning er Jørgensen den drivende kraften i Bybi i Oslo, som i dag er det birøkterlaget i Norge med flest medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Byvi er både et birøkterlag og en miljøorganisasjon. For tredje år på rad arrangerer Honningcentralen, Norges Birøkterlag, Oslos urbane birøkterlag og miljøorganisasjon ByBi og Matmerk, NM i honning.

− Vi i Honningcentralen arrangerer NM i honning fordi vi ønsker å hedre norske birøktere og øke interessen for norsk honning. Norske birøktere og bier gjør en fantastisk jobb for et like fantastisk naturprodukt, sier salgs- og markedssjef ved Honningcentralen, Knut Tisthal.

1., 2. og 3. plass kåres i tre kategorier: flytende honning, fast honning oghonning med tilsetning.Finalebidragene har blitt vurdert av en jury bestående av representanter med faglig bakgrunn fra honningbransjen og mat- og drikkebransjen.

– Honning er så mangt. Honningen kan ha ulik smak, farge og konsistens avhengig av hvilke planter nektaren er hentet fra og hvor i landet bikuben står. I tillegg gjør biene en livsviktig jobb med å pollinere planter. Når en forbruker i Norge kjøper norsk honning, støtter vedkommende oppom den viktige pollineringsjobben av norsk landbruk,sier Tisthal.

Frelsesarmeen gikk av med seieren i kategorien fast honning. Rune Mæhre hat utviklet honningen med diverse sommerblomster fra Ensjøtunet og Botanisk Hage i Oslo.

Powered by Labrador CMS