Nyheter

Norge er verdensledende i bruk av kontantløs betaling, viser en fersk rapport. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Rapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden

Norge overtar førsteplassen på verdensbasis i oversikten over flest kontantløse betalinger per innbygger, men bruker kontaktløs betaling mindre. Årsaken er dagligvarekjedene, mener Thierry Morin.

Publisert Sist oppdatert

Det viser rapporten World Payments Report 2019, som publiseres av konsulent- og teknologiselskapet Capgemini tirsdag.

Norge er imidlertid lenger bak når det kommer til kontaktløs betaling og bruk av mobiltelefon til transaksjoner.

– Årsaken til at man i Norge ikke har større omfang av kontaktløs betaling er ganske enkelt at de store dagligvarekjedene ikke har innført dette. Det endrer seg fra 1.1.2020, når Visa og MasterCard gjør det obligatorisk å tilby denne muligheten, sier Thierry Morin, spesialist på betaling og e-handel i Capgemini Invent.

Det er første gang Norge er med i undersøkelsen. Rapporten fastslår at det er økning i kontantløse betalinger flere steder i verden, blant annet i fremvoksende markeder i Asia, Sentral-Europa, Midtøsten og Afrika.

– Nordmenn betaler kontantløst i snitt mer enn én gang hver dag. I Tyskland, til sammenligning, betaler innbyggerne kontantløst i snitt én gang i uka, sier Morin.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS