Nyheter

Kjøttforbruket i 2018 er det laveste som er målt siden 2010, ifølge en rapport fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio). Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Rapport: Nordmenns kjøttforbruk har gått ned

Nordmenns kjøttforbruk har gått ned med nær 1 kilo per person det siste året, ifølge en rapport. Det er andre år på rad kjøttforbruket går ned.

Publisert Sist oppdatert

Forbruket på kjøtt var i 2018 51,9 kilo per person, ned 0,9 kilo fra året før, viser en rapport fra Animalia.

– Mye tyder på at de fleste av oss ikke fråtser i kjøtt, slik man kan få inntrykk av. Og forbruket av kjøtt er noe nedadgående, forteller Karianne Spetaas Henriksen i Animalia til Dagligvarehandelen.

Utregningene er gjort av Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) på oppdrag fra Animalia, som er kjøttbransjens fag- og forskningssenter.

Nedgangen gjelder alle kjøttypene. Størst nedgang er det på storfe og fjærfe, som samlet sto for 0,7 kilo av nedgangen per person, en nedgang på rundt 3 prosent. For sau og svin var nedgangen på rundt 1 prosent. Forbruket i 2018 er det laveste som er målt siden 2010.

– Kjøttforbruket går litt ned, men samtidig må man si at når man ser forbruket over de siste 10 årene, så er det overordnet bildet at forbruket er ganske stabilt. Det har gått litt opp og ned før og, men nedgangen nå blir fort tolket i lys av samfunnsdebatten. Målt mot andre vestlige land har vi heller ikke et veldig høyt kjøttforbruk, sier fagdirektør Ola Nafstad i Animalia til Nationen.

Les mer om kjøttforbruket i neste utgave av Dagligvarehandelen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS