Nyheter

Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell, NTB scanpix

Razzia hos Lilleborg og Norgesgruppen

Konkurransetilsynet undersøker Lilleborg AS fordi de mistenker brudd på konkurransereglene. Også Norgesgruppen har fått besøk, bekrefter dagligvaregiganten.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag gjennomførte Konkurransetilsynet uanmeldte kontroller i dagligvarebransjen.

Orkla-selskapet Lilleborg AS undersøkes fordi tilsynet mistenker at de har brutt konkurranseloven, opplyste Orkla i en børsmelding.

Nå bekrefter også Norgesgruppen at tilsynet har vært hos dem, ifølge Dagens Næringsliv.

– Får informasjonen de ber om

– Norgesgruppen har, i likhet med de andre kjedene, i lengre tid hatt tett dialog med Konkurransetilsynet om leverandørenes betingelser. Vi kan bekrefte at tilsynet har vært hos oss i dag for å få mer informasjon, skriver direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt Bård Gultvedt i Norgesgruppen i en melding til avisen.

Norgesgruppen er landets største dagligvarekonsern og står bak butikker som Kiwi, Meny og Spar.

– Konkurransetilsynet får naturligvis den informasjon det ber om. Norgesgruppen jobber kontinuerlig med sikte på å ha så gode innkjøpsbetingelser som mulig, slik at vi kan tilby våre kunder lave priser, skriver Gultvedt videre.

Holder pressekonferanse

– Hensikten med bevissikringen er å få bekreftet eller avkreftet mistanke om brudd på konkurranseloven, sier avdelingsdirektør Beate Milford Berrefjord i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Tilsynet varsler at de holder en pressekonferanse om saken onsdag.

De har over tid jobbet med å kartlegge innkjøpsbetingelser i dagligvaremarkedet. Resultatene av kartleggingen skulle etter planen offentliggjøres 20. november.

– På grunn av oppmerksomheten bevissikringen nå har fått, vil Konkurransetilsynet i stedet ha en pressekonferanse der resultatene blir presentert, opplyser de.

Konkurransetilsynet mistenker at Lilleborg AS har brutt innkjøpsbetingelsene mellom leverandører og dagligvarekjedene.

– Har ikke gjort noe galt

Lilleborg AS er eid av Orkla og står bak varemerker som blant andre Jif, Omo og Zalo.

Lilleborg samarbeider med Konkurransetilsynet for å sørge for en effektiv gjennomføring av undersøkelsen, skriver Orkla i børsmeldingen.

Tilsynet kom tidlig tirsdag formiddag, opplyser konserndirektør for kommunikasjon Håkon Mageli i Orkla til DN.

– Vi mener vi ikke har gjort noe galt, sier Mageli til avisen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS