Leverandørnytt

Rekordår for norske plommer

– I år regner Bama med å frakte rundt 1400 tonn ut i butikkene – 400 tonn mer enn normalt. Det er rett og slett et realt plommeparty på gang, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama.

Publisert Sist oppdatert

Gulbrandsen oppfordrer folk til å sikre seg de norske fristelsene raskt, før de forsvinner.

– De søte, norske plommene dukker opp en gang i året og kommer i store mengder denne uken og neste uke. Etter det kan det bli brått slutt, sier hun.

Innhøstingen foregår primært på øst- og vestlandet, hos en rekke ulike produsenter. Her er det intense dager for å sikre leveringer til butikker landet rundt.

– Høy etterspørsel de siste årene har ført til planting av flere plommetrær. Tidligere har vi ikke klart å produsere nok – i år kan vi høste (stein)frukten av satsingen, forteller plommebonde i Lier, Harald Oskar Buttedahl.

I tillegg har det vært ideelle vekstforhold og godt vær under blomstring, noe som også bidrar til godt volum.

Den norske plommen er søt, saftig og rik på kostfiber, noe som er bra for fordøyelsen. Det finnes en rekke forskjellige sorter å kose seg med.

– Akkurat nå er det sortene«Mallard», «Avalon», «Jubileum», «Reevs» og «Victoria» det er mye av i butikkene. Alle har sin egen smak, men det de har til felles er at de er søte og saftige, forteller han.

Plommene pakkes ferdig i papirposer og fraktes til butikker i nærområdet. Frukten er spisemoden når den ankommer butikk.

Powered by Labrador CMS