Kjedenytt

Skjermdump av krabbeskjell: Rema 1000s kundeavis

Rema 1000s krabbeskall i plast: – Her har vi bommet

Rema 1000 har en kampanje på krabbe i plastskjell til 39 kroner. Klokjøttet fra Rema er pakket inn i et krabbeskall i plast, så i plastfolie, så i en plastboks. 70 gram plast for 150 gram krabbe.

Publisert Sist oppdatert

– Her har vi bommet på emballasjen, og vi snakker med leverandør for å finne en bedre løsning, skriver Fossum i en e-post til Dagbladet.

Rema 1000 forteller til TV 2 at krabbekjøttet er fra taskekrabbe fisket langs norskekysten og ferdigprodusert på Kuøya i Trøndelag. Foreløpig har ikke kjeden planer om å trekke tilbake produktet.

– Den minste størrelsen på krabber man kan fange i Norge utgjør mer enn én porsjon, og vi har et ønske om å redusere matsvinn blant annet ved å tilby kundene mer porsjonspakket mat. Når det er sagt vil vi absolutt ikke ha emballasjeløsninger som bidrar til unødig bruk av plast, så vi jobber med denne saken, sier Fossum til TV 2.

Kampanjen har skapt mange reaksjoner. Rema svarer følgende til en forbruker på Facebook:

«Det stemmer at denne høstens krabbekjøtt kommer i en annen emballasje. Vi er enige i at vi har bommet her, og vi er i dialog med leverandøren for å finne bedre løsninger. Det er en utfordring å finne gode alternativer til produkter som taskekrabbe i porsjonsstørrelse, som er bakgrunnen for test av denne varianten. Når det er sagt ønsker vi ikke emballasjeløsninger som bidrar til unødig bruk av plast, og jobber med saken».

Powered by Labrador CMS