Nyheter

Rema vil ha mer sjømat på middagsbordene

Publisert Sist oppdatert

Rema mener produkter som er lette å tilberede og smaker godt, skal få nordmenn til å spise mer fisk og skalldyr. Og prisene må være faste og lave, selvfølgelig.

– Middagene utgjør det største potensialet innenfor sjømat, men det krever samarbeid i hele verdikjeden, sier kategorisjef Jon Nilssen i Rema 1000.

Bakgrunnen for bransjen er entydig: Sjømatforbruket har sunket i de senere år tross alle anstrengelser i motsatt retning. I 2017 spiste nordmenn 15 prosent mindre fisk og skalldyr enn året før. Sett i et femårsperspektiv fikk man en volumnedgang på 26 prosent. Blant barn og ungdom, fremtidens forbrukere, stod det enda dårligere til.

Hva skal vi ha til middag i dag? Det er kanskje den vanligste utfordringen for norske husholdninger på travle hverdager.

– Dersom vi klarer å tilby kundene enkle og sunne løsninger som smaker godt, til en fast lav pris, vil vi sammen kunne øke sjømatforbruket, fremholder Jon Nilssen.

En vanlig innvending mot sjømat er at den er dyr. Remas svar skal være produkter som gir mye for pengene.

– Mange synes også tilberedningen tar for lang tid. Derfor har vi utviklet raske og ferdige måltidsløsninger, sier kategorisjefen.

Oppfatningen om at det er vanskelig å lykkes med tilberedning, er også en barriere for sjømaten. Rema satser derfor på konseptløsninger og ferdigretter. Sjømat får dessuten en del, ikke minst de unge, til å rynke på nesen. I deres øyne er fisk og skalldyr ekkelt og lukter vondt.

– Derfor er det viktig å ha en kvalitet som gir den samme gode smaken hver gang, understreker Nilssen.

Les mer i ukens utgave av Dagligvarehandelen.

Powered by Labrador CMS