Nyheter

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Rema vil kutte engangsplasten

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 har startet arbeidet med å bytte ut plastprodukter som sugerør og bestikk med mer bærekraftige alternativer.

Dagligvarekjeden målsetter å fase ut produkter av engangsplast der det finnes bedre alternativer før 2021. Dette vil omfatte produkter som tallerkener, sugerør og bestikk. Arbeidet med å finne gode alternativer på egne merkevarer har startet.

– Rema 1000 skal være dagligvarekjeden som gjør det enkelt å velge miljøvennlig. Vi har allerede kuttet 500 tonn plast og introdusert nye miljøposer av 80 prosent gjenvunnet materiale. Nå tar vi grep om engangsplasten, sier sjef for samfunnsansvar Kaia Andresen i Rema i en pressemelding.

Rema vil innen 2021 fjerne alle engangsprodukter av plast. I år fjernes plastsugerør og erstattes av et bærekraftig alternativ. Samtidig innføres det erstatning for plastbestikk. Plastbestikket skal gradvis fases ut i løpet av de neste to årene. Plastbelegget på papptallerkener til Remas egne merkevarer forsvinner også.

Plastforsøpling er en av de største miljøutfordringene verden står overfor. Rema ønsker å være en del av løsningen og har satt seg som mål å kutte plasten i egen virksomhet med 1500 tonn innen 2020. Tiltaket med å kutte engangsplasten føyer seg inn i rekken av tiltak fra dagligvarekjeden, som i 2018 kuttet plasten med over 500 tonn.

I fjor kuttet Rema også ut tradisjonell bomullspinner av plast, eller «Q-tips», med bomullspinner med pappkjerne.

– Vi jobber for at all emballasje skal være lett å gjenvinne. Produktene vil ha anvisning for hvordan de skal resirkuleres korrekt, sier Andresen til Nettavisen.

Slik jobber Rema med å kutte plast:

  • Lanserte nye miljøposer i 2018 bestående av 80 prosent resirkulert materiale. Denne endringen sparer miljøet for produksjon av 3000 tonn ny plast i året.
  • Reduserte over 500 tonn plast i 2018, blant annet i frukt- og grøntavdelingen.
  • Fjernet mikroplast i alle egne merkevarer i 2017.
  • Reduserer plastemballasje på egne produkter. I 2018 kuttet Rema for eksempel 14 tonn plast rundt skalldyrmiks og scampi i Middag til under 100-lappen-serien.
  • Øke bruken av gjenvunnet materiale i emballasjeutvikling rundt egne produkter.
  • Gjennomføre tiltak som gjør det enklere for kunden å resirkulere.
  • Stiller krav til leverandørene til å tenke bærekraft i produkt- og emballasjeutvikling.
Powered by Labrador CMS