Kjedenytt

Ribbeslipp av utegris hos Meny

På torsdag hadde Meny «ribbeslipp» i 20 utvalgte butikker. De la ut ribbestykkene fra utegrisene på Bjuland gård i Lund i Rogaland ut for salg.

Publisert Sist oppdatert
– Vær rask, for disse fantastisk gode ribbestykkene har vi kun i et begrenset antall, sier Espen Schøning Lie, leder av Meny-Lauget.

Han forteller at Bjuland-ribbene er spesielt gode.

– Når grisene har hatt det godt, i dette tilfellet har de levd ute, beveget seg og spist godt fôr ute, utvikler de en mer delikat smak. Særlig fettet og marmoreringen blir ofte bedre, og ribbene er litt mer lubne og delikate, sier Lie.

Som kokk er Lie stolt over at Meny de fire-fem siste årene har satset på å utvikle kvalitetsribbe. Nå er det mange ulike ribber å velge blant. Ifølge Lie er det de såkalte premiumribbene som øker mest i salg og de står nå for over en tredjedel av Menyss totale ribbesalg.

– Hvis Bjuland-ribbene blir en suksess, så ligger det an til flere eksklusive satsinger fremover. Så lenge det finnes gode og fristende råvarer rundt om i landet, så vil vi i MENY-Lauget fortsette å jakte på dem, avslutter Lie.

Powered by Labrador CMS