Nyheter

Ringnes kåret til årets lærebedrift 2018

Publisert Sist oppdatert

Ringnes ble kåret til Årets lærebedrift 2018 i Akershus. Prisen deles ut av Yrkesopplæringsnemnda i Akershus, et fylke som har over 1200 lærebedrifter.

På torsdag ble prisen utdelt på et arrangement i Sandvika, og tre kandidater var nominert da Ringnes ble kåret til vinneren.

– Dette er naturligvis veldig hyggelig og noe vi er stolte av. Vi har holdt på med denne ordningen i veldig mange år og begynner å få god erfaring med å ta inn lærlinger. Det at vi har et godt og innarbeidet system gjør at vi ikke trenger å begynne på nytt hver gang. Vi har også bygget gode relasjoner inn mot skolene, noe som er nyttig, sier Egil Lønne som har ansvaret for lærlingprogrammet i Ringnes i en pressemelding.

Lønne mener det er viktig at store virksomheter tar inn lærlinger.

– Vårt viktigste bidrag er å legge forholdene til rette for at de kan lære. Vi er en ressurs som det er opp til dem å benytte, men til syvende og sist er det opp til lærlingene selv hva de vil få ut av programmet. Det at vi viser dem tillit og gir dem ansvar opplever vi at virker motiverende, sier Lønne.

Kriteriene for nominasjonen var at:

  • Bedriften er godkjent lærebedrift i Akershus og har lærling eller lærekandidat
  • Virksomheten over tid har vist et systematisk arbeid i opplæringen av lærlinger/lærekandidater som gir et godt grunnlag for å bestå fag-/svenneprøven eller kompetanseprøven
  • Lærebedriften bidrar til å knytte skole og arbeidsliv sammen, f.eks. gjennom yrkesfaglig fordypning (YFF)
  • Lærebedriften legger til rette for et inkluderende og godt arbeidsmiljø
Powered by Labrador CMS