Nyheter

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han ønsker seg et regelverk om dagligvarebransjen som står seg over tid. Nye aktører som forsøker å etablere seg i dagligvarebransjen, har pekt på store utfordringer. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB scanpix

Røe Isaksen vil sette punktum i debatt om dagligvarebransjen

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han vil avklare hvilke rammebetingelser dagligvarebransjen skal ha før stortingsperioden er over.

Næringsministeren varsler at det vil komme en egen stortingsmelding om dagligvarehandelen i revidert nasjonalbudsjett tirsdag, skriver Nationen.

Ministeren bevilger også 6,5 millioner kroner til Konkurransetilsynet, som er i ferd med å ansette seks til sju nye personer til å etterforske dagligvarebransje og matindustri.

– Min ambisjon er at minst en ti år lang diskusjon skal ha en endestasjon – at både regjering og storting skal ha et godt utgangspunkt og faktagrunnlag, en solid analyse i bunn, kunne se alt i sammenheng – og i størst mulig grad kunne bli enig om en politikk, sier Røe Isaksen om den kommende stortingsmeldingen til avisen.

Han ønsker ikke å si noe om det vil bli mindre eller større endringer i regler og tiltak i bransjen, men sier han ønsker seg en enighet på Stortinget og et regelverk som står seg over tid.

Konkurransetilsynets analyser vil bli brukt i arbeidet med stortingsmeldingen, sier Røe Isaksen. Han har som mål at Stortinget skal ha fattet vedtak om dagligvarebransjen før neste stortingsvalg i 2021.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS