Nyheter

Seks finalister til årets Matskattstipend

Seks kandidater, av Menys 450 lokalmatprodusenter, står igjen som finalister til årets Matskattstipend. Vinneren offentliggjøres 6. september i forbindelse med Matstreif.

Publisert Sist oppdatert

– Vi brenner for lokalmat og er hele tiden på jakt etter nye matskatter slik at vi kan sikre et bredt og unikt vareutvalg. De seks finalistene tilbyr særegne produkter av høy kvalitet og har spennende utviklingsplaner, sier kategoridirektør Einar Gundersen i Meny.

Hovedvinneren av Matskattstipendet 2019 tildeles 250 000 kroner. I tillegg deles maksimum 250 000 kroner ut til to eller flere av de andre finalistene.

– Vi støtter lokale matgründere økonomisk slik at de kan iverksette sine utviklingsprosjekter. For Meny handler satsingen på lokalmat om å ta vare på norske mattradisjoner og lokale arbeidsplasser, og samtidig stimulere til økt innovasjon og produktutvikling, sier Gundersen.

De seks finalistene i Matskattstipendet 2019 er:

  • Nøisom Bryggeri, Fredrikstad i Østfold – håndtverksøl
  • Den sorte havre, Våler i Østfold - havregryn
  • Gangstad Gårdsysteri, Inderøy i Trøndelag – ost, is og gårdsbutikk
  • Grøndalen Gårdsmeieri, Nes i Akershus – økologisk ferskost, myse og is
  • Finnmark Rein, Tana i Finnmark – kjøttprodukter av rein
  • Ask Gård, Jevnaker i Buskerud – økologisk spekemat og andre kjøttvarer


Powered by Labrador CMS