Annonse
Student Idun Kløvstad og Marius Toresen testet ut blodpannekaker og cupcakes med melormer. De var positivt overasket over smaken. Foto: Marianne Andenæs, SiO

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

– Vi jobber langsiktig med å redusere matsvinn og inspirere til bærekraftige matvaner. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke.

For SiO Mat og Drikke handler den bærekraftige satsingen om mer enn maten som serveres. Det handler om den daglige driften. SiO Mat og Drikke har vært med på utviklingen av "Kutt Matsvinn 2020", et samarbeidsprosjekt der mange store og små aktører i serveringsbransjen har gått sammen om å redusere matsvinn med 20 prosent innen 2020, og signert bransjeavtalen om å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2030.

– I SiO arbeider vi med å bli mer bærekraftige året rundt. Flere av våre serveringssteder utmerker seg når det kommer til kutt i matsvinn, deriblant KUTT Gourmet, Deiglig og Tacoteket som har redusert mellom 35 til 70 prosent av matsvinnet det siste året, sier Greff

Ikke alle spiser blodmat eller ønsker å teste det ut. SiO har derfor andre bærekraftige halloween-alternativer med insekter, i tillegg til det ordinære mattilbudet i kantiner og kafeer. 

– Hvis du ikke spiser svinekjøtt eller blodmat, så har vi også et par bra halloween-alternativer, gresskarmuffins med smørkrem og ristede melormer eller sjokolade med sirisser. Det er bedre enn det høres ut, lover Steffen H. Greff, og minner om fjorårets suksess med insektpizza.

Annonse
Annonse