Nyheter

Kokkeriets kjøkkensjef Morten Krogholm og General Manager i Singapore Airlines Nordics Erwin Widjaja med to av de nye gourmetrettene som blir å finne om bord fra 31. mars.

Singapore Airlines tar flymat til nye høyder

Publisert Sist oppdatert

Sammen med den danske Michelin-restauranten Kokkeriet har Singapore Airlines utviklet fire nye retter som skal serveres om bord på København-Singapore ruten.

Rettene er inspirert av tradisjonell dansk husmannskost med nordisk tvist med ingredienser som nyperose, rabarbra og god, gammeldags kruspersille.

Smaks- og luktesansen reduseres betydelig om bord i et fly, og det er derfor krevende å servere god mat høyt over bakken.

– Vi utfordrer alltid oss selv, og vi vil gjerne være med på å heve standarden på flymat. I snart 18 måneder har vi samarbeidet med Singapore Airlines om utviklingen av de nye rettene. Retter som skal gi kundene om bord en unik og lokal smaksopplevelse, sier Sammy Shafi, eieren av Michelin-restauranten Kokkeriet i en pressemelding.

Det har vært fokus på lokalt særpreg og regionale råvarer i utviklingen av de nye rettene. Blant annet benyttes rabarbrasaft fra Bornholm og nyperoser fra Skanderborg.

– Kokkeriet er kjent for sitt ypperlige kjøkken, og vi ønsker at denne opplevelsen også skal komme våre kunder til gode. Tiden om bord er en del av reisen, og de nye rettene blir perfekte følgesvenner til våre prisvinnende viner og champagne, sier General Manager Erwin Widjaja for Singapore Airlines Nordics.

De to første Michelin-rettene Kamskjell med butternut squash og nyperosegelé´ og ´Stekt flesk av confitert svinebryst med persillesaus, pastinakk og rabarabaragelé´, er klare for servering fra 31.mars på rute SQ 351. De to neste rettene er klare for servering i mai.

Powered by Labrador CMS