Annonse
Politiet rykket sent onsdag kveld ut til Stovner hvor det ble løsnet skudd mot en bygning på Stovner T-banestasjon. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Skudd avfyrt mot grønnsaksbutikk på Stovner i Oslo

NTB: Det er fortsatt usikkert hvor mange som sto bak skytingen mot en butikk ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld. Et automatvåpen ble funnet på stedet.

(I en tidligere versjon av denne saken skrev Dagligvarehandelen at skytingen var mot en Kiwi-butikk, slik det fremsto umiddelbart etter hendelsen tirsdag kveld. Politiet har senere opplyst at skuddene ble rettet mot en grønnsaksbutikk som ligger ved siden av Kiwi-butikken). 

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.13 onsdag. Ingen ble skadd i skytingen mot butikken i Fossumveien på Stovner. Like etter midnatt til torsdag avsluttet politiet det operative søket etter den eller de som står bak. 

Ifølge politiet ble en til fire personer sett løpende fra stedet. Torsdag morgen har politiet fortsatt en bred teori på hvor mange som kan stå bak.

Video

– Vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet i natt. Det er blitt gjort avhør av flere vitner og innehaver av butikken. Vi har også sikret oss videomateriell fra stedet som kan ha fanget opp selve hendelsen, sier operasjonsleder Line Skott til NTB klokken 6 torsdag morgen.

På åstedet fant politiet et automatvåpen, og i butikken er det flere kulehull.

Mange ringte inn til politiet og sa at de hadde hørt flere høye smell i området. Ingen av meldingene til politiet beskrev at det ble skutt mot personer. Ifølge politiet har flere av vitnene sett deler av hendelsen.

Høy og tynn

Det ble satt i gang et søk etter personene som ble sett løpende fra stedet. Søket ble etter hvert utvidet til å gjelde langt fra der skuddene falt, før søket senere ble avsluttet.

En av personene som politiet leter etter, beskrives som en høy, tynn ungdom.

– Han var iført svarte klær, hettegenser, hadde dekket til ansiktet og skal ha hatt på seg en grå hals, sier Skott.

Politiet ber publikum om tips dersom noen kan ha sett noe eller har informasjon om hendelsen.

 

Annonse
Annonse