Nyheter

Kim Rune Grønning (tv.), nestkommanderende på Rema 1000 Hovenga i Porsgrunn, og butikkmedarbeider Bo Tsutsulaev, gratulerer den ferske pantemillionæren. Foto: Rema

Skulle kjøpe ferdigpizza - vant million i førjulsgave

Tirsdag ettermiddag skulle en mann i 40-årene pante en pose med tomflasker og kjøpe frossenpizza på sin lokale Rema-butikk i Porsgrunn. Først da han kom hjem skjønte mannen at han hadde blitt millionær.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg trykket på Røde Kors-knappen, som jeg pleier. Så kom det en fanfare og en lang pantelapp. Det så ut som det sto 10.000 kroner der, noe jeg synes var helt fantastisk, sier den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Fikk to gevinster

Han valgte å ikke gjøre noe særlig ut av seg, og forlot butikken uten å melde seg som vinner. Det var først da han kom hjem og viste lappen til sin revisor-kone at det gikk opp for han hva han faktisk hadde vunnet.

– Hun leste nøye på pantelappen og fortalte meg at det sto én million og femti kroner på pantelappen, forteller han. Det betyr at han faktisk hadde vunnet to gevinster, én på en million én på femti kroner.

– Det var en helt utrolig følelse. Man kan jo ikke tro at man kommer til å vinne en million på noen tomflasker. Og så skjer det. Jeg har jo spilt først og fremst for å støtte Røde Kors, men det føltes helt riktig å vinne nå, sier han.

Hva han skal bruke millionen til er ikke helt klart, men han har noen tanker allerede.

– Vi har en liten 14 fots båt, som begynner å bli litt gammel. Så vi kjøper kanskje en ny båt, men ikke noe større. Og så har vi planlagt en Frankrike-tur til sommeren. Der blir det kanskje nå litt bedre hotell og litt dyrere vin, ler han.

Sjette fra Porsgrunn

Nestkommanderende på Rema 1000 Hovenga i Porsgrunn, Kim Rune Grønning, var på jobb da milliongevinsten gikk onsdag.

– Jeg så ikke noe til millionæren, så jeg får gratulere han nå. Det er utrolig moro å ha en vinner i butikken vår, sier Grønning.

Også Røde Kors-president Robert Mood er glad for å høre om gevinsten.

– Dette var utrolig hyggelig og jeg må bare gratulere vinneren. 78 personer har nå vunnet toppgevinsten i Pantelotteriet, og vi gleder oss over alle sammen. De bidrar også til mer oppmerksomhet rundt lotteriet, som har blitt en veldig viktig inntektskilde for oss, særlig for de lokale Røde Kors-lagene. Det betyr at vi kan gjøre enda mer humanitært arbeid. Jeg vil gjerne takke alle de som trykker på Røde Kors-knappen. Det betyr svært mye for oss og alle de vi kan hjelpe, på mange forskjellige måter.

I fjor fikk Røde Kors 50 millioner kroner fra lotteriet. I år ser beløpet ut til å gå mot 60 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS