Nyheter

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Slik reduserte Nortura klimaavtrykket i fjor

Publisert Sist oppdatert

Kjøttsamvirket Nortura har satt seg ambisiøse mål for å redusere sine klimagassutslipp og bli mer bærekraftig. I 2018 reduserte de matsvinn, utslipp fra transport og tok i bruk mer bioplast.

Det melder Nationen.

I sin samfunnsrapport for 2018 kan kjøttsamvirket Nortura vise til at de har redusert klimautslipp og matsvinn. Nortura har gått over til å bruke mer bioplast i en del av sine pakker i løpet av fjoråret. Blant annet er pølsepakkene merket med at de nå produseres med en andel bioplast istedenfor fossil plast. Ifølge Nortura er reduksjonen på utslipp ved å gå over til mer bærekraftig emballasje på 387 tonn CO2-ekvivalenter.

– Den største motivasjonen for å kutte utslipp er å vise at mat fra den norske bonden er både sunn og bærekraftig. Vår sterkeste motivasjon er å føre bevis for det. I den debatten som har gått de siste månedene, er det mange som glemmer at norsk kjøttproduksjon, som har vært i skuddlinja, setter gullstandarden i tråd med FNs bærekraftmål, sier konserndirektøren for kommunikasjon, samfunnsansvar og trygg mat i Nortura, Ellen Flø Skagen til Nationen.

Nortura har satt seg ambisiøse bærekraft-mål fram mot 2030. Blant annet ønsker de å redusere matsvinnet med 60 prosent. I fjor ble matsvinnet redusert med ni prosent. Nortura har også satt som mål å redusere CO2-utslippene fra transport med 50 prosent fram til 2030. De har som mål at 70 prosent av deres emballasje skal være miljøvennlig, og de vil kutte 80 prosent av utslippene fra sine fabrikker.

Powered by Labrador CMS