Nyheter

Foto: Oleg Prokopenko fra Pexels

Snart tomt for strøm i Lierne – stopper suksessrik næringsutvikling

Publisert Sist oppdatert

De kunne produsert mange flere lefser i Lierne, men mangel på strøm setter en stopper for videre utvikling av alt næringsliv på industriområdet i Sørli i kraftkommunen.

Det skriver NRK.

Lefser i store mengder bakes, kuttes og pakkes hos Baxt i Lierne. Mer enn ti millioner lefsepakker ble solgt til kunder over hele landet i fjor. Etterspørselen er så stor at de kunne produsert mer.

– Vi har ikke mer strøm og kan ikke tenke på utbygging. Det er synd. Det er plass til mer aktivitet her i Sørli, sier fabrikksjef Arve Gåsbakk ved Baxt i Lierne til Namdalsavisa.

Liernes egen gründer John Helge Inderdal peker mot høgspentlinja som har blitt for liten for industriområdet han anla for mange år siden.

– Vi har konsesjon til å sjudoble produksjonen, men vil bli stoppa av strømmangel, sier Inderdal.

Rådmann Karl Audun Fagerli sier det trengs en ny automatlinje. Han mener det er en del av storsamfunnets ansvar å skaffe strøm til næringslivet.Fagerli har forhandla med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk i to år. En ny kraftlinje vil koste 140 millioner kroner, og selskapet krever at kommune og næringsliv bidrar med halvparten. Et slikt krafttak har kommunen ikke råd til.

Powered by Labrador CMS