Nyheter

Plast er et av verdens største miljøproblemer.

Sodexo kutter all bruk av engangsplast

Publisert Sist oppdatert

Avfall er en av verdens største miljøutfordringer. Gjennom Sodexos bærekraftsplan, Better Tomorrow 2025, forplikter selskapet seg til å eliminere unødvendig avfall innen 2025, heter det i en pressemelding.

Som en av Nordens største service- og matleverandører til universiteter, arbeidsplasser, sykehus og skoler ser selskapet at de har en mulighet til å gjøre en forskjell.

Dette skal Sodexo gjøre:

  • Slutte å bruke engangsplast i form av kopper, take-away-poser og rørepinner i 2019.
  • Slutte å bruke lokk og matemballasje av plast innen 2025.
  • Redusere bruken av plastsugerør i 2019 og eliminere unødvendig bruk. Samtidig jobber vi med å finne mer bærekraftige alternativer.
  • Bruke resirkulerbar plast.
  • Finne innovative metoder og produkter som reduserer eller utelukker bruk av engangsplast.

Sodexo vil fortsette å jobbe med leverandører for å finne bærekraftige alternativer til plastprodukter. I 2018 utviklet selskapet i samarbeid med Norengros en miljøvennlig løsning på engangsemballasje til salg av overskuddsmat i personalrestauranten hos DNB. Emballasjen er laget av bagasse som er laget av sukkerrør og den kan dermed kastes i matavfallet.

– Som en stor aktør i bransjen har vi et ansvar for å finne bærekraftige løsninger. Å fjerne engangsplast er et av tiltakene vi gjør. Forhåpentligvis vil vårt og andre aktørers initiativ føre til reduksjon av engangsplast og at mer bærekraftige alternativer utvikles, sier miljø- og kvalitetsansvarlig Per Liljedahl i Sodexo i Norden.

Powered by Labrador CMS