Nyheter

Direktør for Spar International Tobias Wasmuht (t.v) sammen med kjededirektør Ole Christian Fjeldheim i Norge. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Spar omsatte for 348 milliarder i 48 land i fjor

Publisert Sist oppdatert

Kjeden består nå av mer enn 13.100 butikker og opplever sterk vekst for tredje året på rad.

2018 ble et år med god vekst for Spar International. Det ble annonsert på den internasjonale Spar-kongressen i Ljubljana i Slovenia i forrige uke, hvor også Spar Norge deltok.

Årsomsetningen på 35,8 milliarder euro gir en økning på 5,4 prosent fra fjoråret. Gjennom de siste tre årene har Spar International hatt en årlig vekst på 5,2 prosent. Hele 335 nye butikker ble en del av kjeden i 2018.

– Vårt sterke nettverk over fire kontinenter gir merkevaren vår et konkurransefortrinn i et stadig mer globalisert marked. Det at vi tilbyr ulike formater innenfor kjeden gir oss muligheten til å raskt respondere på kundenes behov etter hvert som de endrer seg, sier direktør Tobias Wasmuht for Spar International i en pressemelding.

Spar Norge har også hatt vekst gjennom de siste årene og vil omsette for over 13 milliarder i 2019 og har økt sin markedsandel til 7,2 prosent de siste årene. I løpet av 2018 åpnet det seks nye Spar-butikker i Norge, og hittil i 2019 har butikkjeden allerede åpnet fem nye butikker.

– Det er tydelig at kundene våre setter pris på vårt konsept og det er gledelig. I år har vi mange nyetableringer og ser ut til å runde 300 butikker på landsbasis. Vi gleder oss til å få flere kjøpmenn og kunder inn i Spar-familien, sier kjededirektør Ole Christian Fjeldheim.

Powered by Labrador CMS