Nyheter
Stabburet flagget ut, mens billigmakrell produseres i Norge
– Paradoks at andre produsenter får til lønnsomhet i Norge, mener leder av fagforbundet Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund Jan-Egil Pedersen. Det melder NRK.
– Vi har produsert vår egen makrell i tomat i Gjerdsvika på Sunnmøre siden 2004, og hatt lønnsomhet alle disse årene, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen, som står bak First Price-produktene.
Stabburet sine gule makrellbokser var lønnsomme da ledelsen bestemte seg for å flagge ut produksjonen i 2007.
– Vi måtte reagere da en bedrift som gikk med overskudd i hundremillionerklassen ville flytte produksjonen ut av landet for å tjene noen kroner, sier NNN-leder Jan-Egil Pedersen til NRK.
Pedersen synes det er et paradoks at andre produsenter får til lønnsomhet i Norge. Direktør for industri i Sjømat Norge, Sverre Johansen, deler synet til Pedersen.
– Lønnskostnadene i Norge er fortsatt høyere enn i Europa, men kronekursen og lønnsutviklingen har gjort at forskjellene ikke er så store som tidligere. Samtidig har lønnskostnadene i Kina gått betydelig opp. Dette betyr at vurderingene om hvor man skal satse, endrer seg.