Nyheter
Stopper salg av kjøttdeig i populært grensehandelområde
Fant e. coli og salmonella i kjøttdeigen til matbutikken Hypermat i Charlottenberg. De har fått forbud mot å selge sin egen kjøttdeig.
Helt siden 2018 har prøver av kjøttet vist for høye verdier av bakterier. Det har blitt funnet både e. coli og aerobe mikroorganismer, skriver Nationen. Aerobe mikroorganismer kan blant annet være muggsopp. Ved et av tilfellene har det også vært salmonellasmitte i kjøttdeigen.
Nå har Eda kommune forbudt butikken å fortsette salget av kjøttdeigen.
– Vi tar dette på alvor, vi undersøker hva som har gått feil og forsøker å rette opp i det, sier Kaj Hänninen, daglig leder i butikken til SVT.
Eda kommune skriver i sin beslutning om salgsforbudet at: "Virksomheten har vist alvorlige mangler i håndteringen av mat og manglende rutiner for sikring av mat."
Butikken vil fortsette å selge kjøttdeig, men kjøttdeigen vil da komme utenfra og være ferdig pakket hos produsenten.