Nyheter

Stor marsipangris på Norsk Folkemuseums julemarked

En stor marsipangris fra Nidar var en av årets nyheter da julemarkedet på Norsk Folkemuseum åpnet dørene i helgen. Grisen kan sees i løpet av de to første helgene i desember.

Publisert Sist oppdatert

Den store grisen ruver inne i utstillingshallen på museet, og er 60 cm bred, 120 cm lang og 60 cm høy. Her skal den glede de 30.000 som årlig besøker det tradisjonsrike julemarkedet på Bygdøy.

– Nordmenn har et langt og trofast forhold til marsipan. Det hører julen til, og derfor er det ekstra gøyalt å være med på dette tradisjonsrike julemarkedet, sier Marie Kristin Maurset i Orkla Confectionery & Snacks.

Det er konditoriet Sverre Sætres konditori som har laget den store marsipangrisen. I motsetning til de tradisjonelle marsipangrisene fra Nidar, er denne varianten hul.

– Det er viktig å ikke skape mye matsvinn, derfor valgte vi å lage grisen hul, og fylle den med mange små marsipangriser. Dette blir nok den største marsipangris-familieforøkelsen Norge har sett noen gang, sier Maurset.

De mange grisene vil bli delt ut på markedets siste dag. Ved den store marsipangrisen vil det også være mulighet til å lese om marsipangrisens historie.

SOS-barnebyer vil i det samme området grisen er utstilt gjennomføre en «Pynt Grisen»-aktivitet, hvor de selger store marsipangriser samt pynt som folk kan pynte mens de er der. Inntektene går til SOS-barnebyers sitt arbeid.

Powered by Labrador CMS