Nyheter

Butikkansatt Mathias Rokne (t.v) og butikksjef Eivind Trengereid (t.h) feirer Joker-kjedens aller første pantemillionær. Foto: Joker

Student ble Jokers første pantemillionær

I vinter ble Pantelotteriet også tilgjengelig på utvalgte Joker og Nærbutikken. Tirsdag kveld fikk Joker sin første pantemillionær, da en student vant toppgevinsten på Joker Ervik utenfor Bergen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er fantastisk moro at en kunde har blitt pantemillionær hos oss. Som den gode naboen vil vi gratulere, og håpe at pengene kommer til god nytte, sier butikksjef Eivind Trengereid hos Joker Ervik.

Siden det lå en annen kjede i lokalene for noen år siden, var det allerede Pantelotteriet på akkurat denne automaten fra tidligere.

– Vi har hatt pantelotteriet i noen år allerede, og det er gøy å se at det har blitt veldig populært hele uken, og særlig på søndager. Da vi har søndagsåpen butikk, og mange panter hos oss da. Det virker som kundene synes dette er en hyggelig og enkel måte å støtte Røde Kors på, sier butikksjefen.

Studenten skulle bare innom butikken for å kjøpe seg en pakke snus. Med seg på veien hadde han tatt med pant for syv kroner, som han valgte å satse i Pantelotteriet.

– Det var så lite beløp at jeg tenkte jeg like godt kunne bruke det i Pantelotteriet. Da kom det en fanfare og så sto det gevinst i displayet. Jeg trodde jeg kanskje hadde vunnet en 50-lapp, sier mannen i 20-årene, som ønsker å være anonym.

Men på lappen var det betydelig flere nuller enn han forventet. Mannen leste beløpet flere ganger, og til slutt måtte han dobbeltsjekke med en butikkansatt. Han kunne bekrefte at han faktisk hadde vunnet én million kroner.

– Det var en helt spesiell og uvirkelig opplevelse. Jeg har aldri trodde at dette skulle skje. Jeg prøvde å forholde meg helt rolig, og gikk til kassen og kjøpte snuspakken jeg hadde kommet for, sier han.

Nå bor mannen sammen med kjæresten i en leilighet de leier. Ingen av dem har spart opp særlig med midler til et eget sted å bo.

– Vi har begge tenkt at det blir lenge til vi kan kjøpe vår egen leilighet. Men nå har vi plutselig fått en fantastisk mulighet til å skaffe vårt eget sted å bo. Det betyr veldig mye for to fattige studenter, sier den heldige vinneren.

Powered by Labrador CMS