Nyheter

Vinnerlaget fra Nannestad videregående skole. Foto: Fredrik Ringe

Tine MatCup: – Det vi ser her er fremtiden

Publisert Sist oppdatert

Nivået var skyhøyt under årets Tine MatCup. Til slutt var det Nannestad videregående skole som kunne juble aller høyest.

Servitør Tiril, kokk Simen og kokk Shintaro var strålende fornøyde over å ha gått helt til topps i årets Tine MatCup-finale.

– Det er utrolig gøy. Vi hadde ikke forventet dette i det hele tatt, men når du har stått og slitt så lenge, er det helt utrolig å vinne denne prisen. Herregud, vi er så fornøyde, sa vinnerne til Tine etter konkurransen.

Vanvittig imponerende

Forrige helg arrangerte Tine og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) Tine MatCup på Jåttå Videregående skole i Stavanger. Konkurransen er for kokk- og servitørelever som går andreklasse på videregående.

Fem finalister deltok i finalen. Nivået var skyhøyt i årets konkurranse.

– Det er vanvittig imponerende å se elevene. Jørn Lie, hoveddommer i MatCupen, sa etter konkurransen at maten kunne blitt servert på en restaurant og blitt betalt for. Elevene er dyktige og dedikerte i jobben sin, sier sponsoransvarlig Kirsti Tomassen Bredsvoll i Tine til Dagligvarehandelen.

Bredsvoll har jobbet med Tine MatCup siden 2016. Konkurransen har blitt arrangert hvert år siden 2008, sammen med NKL.

– Vi startet cupen for å bidra til økt rekruttering i bransjen, og for å løfte videregående-elevene. Vi ser at antall søkere i yrkesfag går ned, og for Tine er det viktig med fremtidens kokker og servitører. Det er viktig at kokkene kjenner til norske råvarer, sier Bredsvoll.

Kokke-Norge samlet

Tine MatCup har i de senere årene blitt arrangert i Stavanger, fordi NorgesCup blir arrangert samme helg. Da er hele kokke-Norge samlet på et sted, og elevene får mulighet til å møte sine forbilder.

– Vi opplever at mange av deltakerne i Tine MatCup blir headhuntet. Christopher Davidsen, som tok sølv i kokke-VM i Bocuse d'Or i 2017, kom på fjerdeplass da han deltok i Tine MatCup. Elevene forteller at det er motiverende å delta, og at eksamen går som en drøm etterpå. Det var mange kjente fjes under årets konkurranse. På besøk var blant annet landbruks- og matminister Bård Hoksrud og håndballspiller Camilla Herrem. Hoveddommer Jørn Lie har vært med i gamet i mange år, og synes det er morsomt å se at elevene presterer godt.

– Elevene er på samme nivå som de som deltar i NM. Det var ikke mye som skilte på poeng mellom lagene. Smaken har alltid noe å si, og ofte er det avgjørende. I Tine MatCup er det ikke bare konkurranse på kjøkkenet, servitørene blir også grillet om ost, men her var de helt plettfrie, sier Lie til Dagligvarehandelen, og fortsetter:

– Det er årets høydepunkt å få lov til å være hoveddommer i Tine MatCup. Det vi ser her er fremtiden. Elevene er ekstremt dyktige.

Powered by Labrador CMS