Nyheter

Tine passerte 23 milliarder i 2018

Publisert Sist oppdatert

Tines driftsinntekter beløp seg til 23 milliarder kroner i fjor, mot 22,5 milliarder året før.

Driftresultatet endte på 1,537milliarder, nøyaktig det samme som året før, noe som ga marginalt lavere driftsmargin: 6,7 prosent i fjor mot 6,8 prosent i 2017.

Årsresultatet, derimot, økte fra 1,304 til 1,348 milliarder i 2018.

– Vi er fornøyde med å klare samme driftsresultat som året før, sier konsernsjef Gunnar Hovland i Tine som startet i den nye jobben så sent som 1. januar.

Han kom da tilbake til Tine etter å ha jobbet i 10 år utenfor dagligvarebransjen, sist som banksjef i BN Bank.

– Hadde resultatet blitt like bra uten den varme sommeren?

– Nei, det hadde det ikke, erkjenner Hovland, som til stor del kan takke rekordsalg i Diplom-Is for de gode resultatene.

Men også positiv utvikling for «I farta»-drikkevarer og utenlandske aktiviteter (les: sterk vekst i Jarlsberg-eksporten), samt effektiviseringsgevinster og svinnreduksjon, bidro positivt til bunnlinja.

Blant de største utfordringene for Tine og andre aktører i det norske meierimarkedet, er fall i forbruket av konsummelk, yoghurt, rømme og fløte, og sterkere internasjonal konkurranse.

– På de ti årene jeg har vært ute av bransjen har importen av meierivarer doblet seg, og den bare øker og øker – særlig for ost. Bare i år vil osteimporten vokse med 15 prosent, det er betydelig, fastslår Gunnar Hovland.

– Vår viktigste jobb nå, er å få ny vekst i meierikategorien. Vi skal utvikle treffsikre produkter og konsepter som er i tråd med hva kunder og forbrukere ønsker av oss.

Les mer i neste ukes avis!

Powered by Labrador CMS