Nyheter

Tine: – Store volumutfordringer og betydelig resultatnedgang

Publisert Sist oppdatert

Trenden med volumnedgang i de store meierikategoriene søtmelk, matlagingsprodukter og ost fortsatte i årets første tertial. Driftsresultatet ble 327 millioner kroner. Det er 141 millioner kroner lavere enn for samme periode i fjor.

Høy melkeinngang og med tilhørende økte kostnader, bidro også til et svakere resultat enn i 1. tertial i fjor. Driftsinntektene for Tine Gruppa i 1. tertial var 7639 millioner kroner.

– Vi konstaterer store volumutfordringer og betydelig resultatnedgang i vår kjernevirksomhet. Vi arbeider derfor sammen med våre kunder med å snu utviklingen gjennom innovasjoner og konsepter som skal sikre verdiøkning både for dem og oss. Vi fortsetter også effektiviseringsarbeidet i hele verdikjeden for å redusere kostnadsnivået, sier konsernsjef Gunnar Hovland i en pressemelding.

Tine jobber kontinuerlig med forbedringer på både drifts- og organisasjonsområdet. I første tertial 2019 var det forbedringseffekter i driften på 90 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2018. Effektene knytter seg til drifts- og prosessforbedringer samt innkjøpseffekter.

Salgsinntektene for Meieri internasjonalt var 1 074 millioner i første tertial 2019, en økning på 24,5 prosent i forhold til første tertial 2018. 17,6 prosent vekst justert for endring i valuta. Den kraftige veksten kommer fra ytterligere oppkjøp av eierandelene i Lotito Foods i USA, som nå er et datterselskap til Norseland Inc.

Annen virksomhet består av datterselskapene Diplom-Is AS og Fjordland AS (begge med datterselskaper).

Salgsinntektene for Annen virksomhet ble 845 millioner i første tertial, en vekst på 2,7 prosent i forhold til første tertial 2018.

Powered by Labrador CMS