Nyheter

Mads Liabø og Bent Myrdahl delte ut Q-Innovasjonspris til Tiril Høie fra Lillehammer, som satte Q-Meieriene på sporet av suksessen Din Skyr.

Tiril fikk Q-Innovasjonspris

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med lanseringen av ny smak i konseptserien Din Skyr, delte Q-sjef Bent Myrdahl ut innovasjonspris til Tiril fra Lillehammer.

De siste årene har Q-Meieriene latt forbrukerne involvere seg i produktutviklingen, og flere av deres siste suksesser har kommet etter tips fra den vanlige mann og kvinne i gaten.

– Da vi bestemte oss for å bli et forbrukerdrevet meieri for fire år siden, hadde vi som vanlig mindreverdighetskomplekser, som et lite selskap ofte har. Vi trodde ikke at så mange skulle engasjere seg i oss og våre produkter, sier Myrdahl i en pressemelding.

Det viste seg fort at han tok feil for det er kommet inn flere tusen tips, triks og ideer til nye innovasjoner.

Tiril er én av dem som har engasjert seg, og den aktive unge kvinnen fra innlandet er stor fan av Skyr. Hun bestemte seg for å levere inn ikke bare én, men flere ideer til nye varianter.

– Det er mange som ønsker sin favorittsmak, men det er vanskelig å lansere 50 nye smaker hvert år. Men da Tiril nevnte ordet «sesongskyr» fikk det oss til å tenke. Vi hater at vi ikke kan glede alle, og sammen med tilbakemeldingene fra Tiril utviklet vi Din Skyr, sier leder for forbrukerdrevet innovasjon i Q, Mads Liabø.

Din Skyr er en såkalt limited edition hvor meieriet lanserer smaker som etter planen bare skal være i butikkhyllene i cirka et halvt år. Første smak ut var jordbær og rabarbra. En smak som ifølge Liabø ble veldig godt mottatt.

– Vi ser nå på muligheten for at denne smaken skal leve videre selv om det kommer en ny Din Skyr nå i februar, sier Liabø.

På nettsidene til Q-Meieriene har de nå også lansert en smakskombinator hvor man kan sette sammen to smaker man tror passer sammen. Alt fra chili og ingefær til lakris og mer vanlige smaker som vanilje.

– Responsen har vært helt vanvittige og vi ser at det er mange som Tiril der ute som ønsker seg enda mer spenstige smaker, sier Liabø.

Powered by Labrador CMS