Leverandørnytt

Foto : Berit Roald, SCANPIX

Tømmer kyllinghus i protest mot Den Stolte Hane

I tre måneder tømmer 24 kyllingprodusenter i Rogaland kyllinghusene. Grunnen er at de mener de ikke har fått like høy inntjening som lovet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke ønsket denne konflikten. I flere år har vi klaget uten å bli hørt. Slik vi ser det har vi ikke annet valg enn å aksjonere, sier Thor Ove Vistnes, talsmann for de 24 produsentene, til Stavanger Aftenblad.

Totalt er det 83 produsenter som leverer til Den Stolte Hane, og 24 av disse velger i årets siste tre måneder å tømme kyllinghusene for dyr.

De 24 produsentene skriver i en pressemelding at de varsler om dette nå, slik at Coop og Norgesgruppen, som selger varer fra Den Stolte Hane, er klar over at det blir mindre kylling enn vanlig i fjerde kvartal. De varsler også flere aksjoner, som vil få betydning for vareflyten.

Ansvarlig for verdikjeden i Den Stolte Hane, Erik Nielsen, sier til Stavanger-avisa at han er varslet om den kommende markeringen.

– Totalt har vi 83 kyllingprodusenter. 24 av disse ønsker at prisøkningen skal gå raskere. Så langt har vi ikke klart å bli enige, men avstanden er liten, sier Nielsen til avisen.

Powered by Labrador CMS