Nyheter

Topper laget for tidenes ostekurs

To verdensmestere og en rekke kjente osteeksperter skal dele sin kunnskap i det som kanskje blir tidenes ostekurs.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig stolte av programmet og at vi har fått så mange dyktige folk med oss på laget, sier Katharina Sandberg Lund, som er faglig ansvarlig for ostekurset.

Programmet for OsteEksperten er nå klart - kurset som er et samarbeid mellom OsteCompagniet og Norsk Gardsost for å heve ostekompetansen i bedriftsmarkedet. Der finner vi blant annet begge de to norske verdensmestrene i ost, Jørn Hafslund fra Ostegården som vant i 2018 og Gunnar Waagen fra Tingvollost som vant i 2016. De skal fortelle sin historie fra å starte opp med ost i veldig liten skala hjemme på gården, til å plutselig få oppmerksomhet fra hele osteverden med seier i World Cheese Awards.

Programmet er variert og deltakerne får et godt innblikk i både norske og utenlandske ystetradisjoner. Pascale Baudonnel, som er den viktigste foregangskvinnen for norsk gardysting, kommer for å snakke om de unike ystetradisjonene vi har her i landet, mens Jan Arne Moen som driver en av Norges fineste ostebutikker kommer for å snakke om ost fra ulike land og kulturer. Det blir også «live» ysting av ferskost fra scenen, og omvisning på Thorbjørnrud Ysteri ved bonde og hotelleier Olav Lie-Nilsen. Kurset går over to samlinger på to dager, der første samling er i januar.

– Nå håper vi alle osteinteresserte i dagligvare og serveringsmarkedet benytter anledningen til å fylle på med kompetanse og inspirasjon. Sammen kan vi løfte osteinteressen i Norge til nye høyder, sier Sandberg Lund.

Powered by Labrador CMS