Nyheter

En mann i 50-årene har innrømmet å ha kjøpt og videreformidlet 7.000 kilo ulovlig fanget kongekrabbe til en verdi av 3,5 millioner kroner. Foto: Politiet, NTB scanpix

Tre av de varetektsfengslede i kongekrabbe-saken slipper fri

Tre finnmarkinger slipper ut etter fire ukers varetekt for kongekrabbe-saken. Fengslingsfristen går ut, og påtalemyndigheten har ikke begjært videre fengsling.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har kommet fram til at det ikke foreligger slik bevisforspillelsesfare at det kan begrunne fortsatt fengsling, sier politiadvokat i Finnmark politidistrikt Are Aarhus til NRK.

Politiet mistenker at personene er en del av et nettverk som har fanget og omsatt kongekrabber ulovlig.

Av de tre varetektsfengslede mennene som fredag slippes fri, har kun en av dem avgitt forklaring. Alle tre har nektet straffskyld.

En mann i 40-årene fra Båtsfjord antas å være en av hovedmennene i den omfattende kongekrabbesvindelen. Han har ikke avgitt forklaring.

– Han har ikke fått nødvendig innsyn i sakens dokumenter og har valgt å benytte seg av retten til å ikke avgi en forklaring. Det vil bli vurdert løpende om han skal gi noen forklaring til politiet, sier hans forsvarer Vegard Aaløkken til NRK.

Minimum 16 personer fordelt på to nettverk er hittil siktet i saken. Nettverkene har omsatt for flere millioner kroner, ifølge politiet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS