KBS

Tre av fem vasker bilen på stasjon eller i vaskehall

Publisert Sist oppdatert

Hele tre av fem nordmenn har dårlig samvittighet for bilvasken. Det er det ofte god grunn til, viser en ny undersøkelse.

– Ai, dette var ikke bra i det hele tatt, sier Circle Ks bilvaskekspert, Anders Hagen.

Han har nettopp gått igjennom resultatene av en undersøkelse YouGov har gjennomført for Circle K Norge blant 1000 bileiere i Norge. Her kommer det fram at én av fire biler vaskes sjeldnere enn hver tredje måned.

Tesla er samtidig – helt uoffisielt – Norges reneste bil. To av fem Tesla-eiere svarer at de vasker bilen ukentlig. På andreplass kommer Mazda, tett etterfulgt av Mercedes og Volvo.

– Vasking er en helt essensiell del av godt bilhold og bidrar til at verdien og levetiden til kjøretøyet forlenges. Hvis målet ditt er å redusere bilens levetid, så er det selvsagt greit å slurve med bilvasken. Dersom du derimot ønsker å forebygge rust og korrosjon, er det en god investering å vaske bilen minst én gang i måneden, sier Hagen.

I undersøkelsen svarer tre av fem at de ofte eller iblant har dårlig samvittighet fordi bilen er møkkete. Tre av fire svarer at de vasker bilen for at den skal være ren og pen. Halvparten oppgir at de vasker bilen for å unngå rust.

Mens én av tre sverger til egenvask, velger tre av fem å vaske bilen på stasjon eller i vaskehall.

– Velger du å la en vaskemaskin gjøre jobben bør du velge et program som inneholder avfetting og polering. Dette er spesielt viktig dersom du ikke vasker bilen så ofte, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS