Nyheter

En ansatt i Nortura er siktet for å ha mottatt bestikkelser, mens en annen mann er siktet for å ha betalt ham. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura

Publisert Sist oppdatert

NTB: En 56-årig Nortura-ansatt er varetektsfengslet i to uker, siktet for grov korrupsjon gjennom å ha mottatt bestikkelser. Også en 54-åring er fengslet.

Fengslingsmøtene for de to mennene ble holdt i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Den Nortura-ansatte ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er han underlagt delvis isolasjon gjennom at han ikke får ha kontakt med den medsiktede.

Har erkjent å ha mottatt lån

«Hensynet til bevisforspillelse gjør seg gjeldende selv om siktede samarbeider med politiet for å avklare sin rolle. Avhørene er ikke avsluttet verken av ham eller andre personer som er eller kan være involvert i saken», heter det i kjennelsen.

Den siktede 56-åringen er ansatt i Nortura og har hatt en salgsstilling. Han har advokat Marius Dietrichson som forsvarer. Siktede har ifølge kjennelsen erkjent å ha mottatt betalinger som lån.

Anker kjennelsen

Også den 54 år gamle mannen er varetektsfengslet i to uker. Hans forsvarer, advokat Ola Lunde, opplyser fredag kveld til NTB at fengslingen vil bli anket.

Mannen nekter skyld etter siktelsen.

54-åringen skal, etter det Nationen har kartlagt, tidlig på 2000-tallet ha blitt straffedømt og ilagt næringsforbud etter at han ble funnet skyldig i smugling av store mengder kjøtt og i bedrageri ettersom han mottok eksportstøtte for kjøtt som likevel ble solgt i Norge. Han ble også dømt til å betale 73 millioner kroner tilbake til staten, en gjeld som i dag skal ha vokst til 111 millioner kroner.

I dag jobber 54-åringen i selskaper som kona er oppført som eier av. Selskapet driver blant annet med videreforedling av lyst kjøtt for gatekjøkkenbransjen og uavhengige slakteforretninger.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS