Leverandørnytt

Unilever tar i bruk gjenvunnet plast i ny emballasje

På Unilevers fabrikk i Odense Danmark, blir emballasjen til det flytende vaskemiddelet Neutral nå laget av gjenvunnet plast. De nye Neutral-flaskene består av plast fra melkekartonger, og kan resirkuleres videre til nye produkter.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge markedssjef Richard Düring i Unilever Norge er dette første skritt mot en mer miljøvennlig produksjon. Innen 2025 skal all emballasje være gjenvunnet og resirkulerbar.

– I første omgang benytter vi gjenvunnet og resirkulerbar plast i emballasjen til flytende Neutral. På sikt skal dette være standard for alle merkevarene våre, sier han.

På fabrikken i Danmark produseres 117 flasker av det flytende vaskemiddelet i minuttet. Disse flaskene har tidligere vært laget av ny plast. Nå består 97 prosent av flaskene av gjenvunnet plast som også kan resirkuleres videre. Kommunikasjonsrådgiver Arve Martinsen i Grønt Punkt Norge heier på alle miljøtiltak, både de som utføres av privatpersoner og i næringslivet.

– I spørsmålet om miljø og plast er det helt avgjørende at store aktører iverksetter tiltak, og at de største i klassen gjør det først. Unilevers valg om å ta i bruk gjenvunnet plast i sin emballasje, er et stort skritt i riktig retning for å nå EU-målene for materialgjenvinning av emballasje, sier Martinsen.

De nye Neutral-flaskene er tilgjengelig for salg i Norge fra uke 38.

Powered by Labrador CMS