Nyheter

Foto: congerdesign fra Pixabay

Vaffelfest på Mathallen i Oslo

Publisert Sist oppdatert

På mandag er det vaffeldagen, og det skal Mathallen i Oslo markere.

I 2017 markerte Mathallen Oslo den store vaffeldagen for aller første gang. På søndag arrangeres det vaffelfest for tredje gang. Likt for alle år er at vaffelfesten har et veldedig formål. I 2017 og 2018 ble det samlet inn totalt 160.000 kroner fra flere tusen besøkende.

Alle inntektene fra vaffelsalget går uavkortet til Vaffelgutta som jobber for å bedre hjemløses levevilkår i Oslo.

Vaffelgutta stiller med egen vaffelrøre og vaffelstekere, og vaffelmenyen vil bestå av tradisjonelle vafler med syltetøy og brunost. I tillegg blir det egne signaturvafler hos et utvalg av spisestedene i hallen.

– Vi startet som en frivillig organisasjon med mål om å spre hverdagsglede til rusavhengige og andre trengende. Men vi har lenge ønsket å gjøre mer, og derfor har vi nå opprettet et selskap der målet er å tilby arbeidsplasser til personer med rusbakgrunn og andre vanskeligstilte som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet, skriver Vaffelgutta i en pressemelding.

– Et steg på veien har vært å utvikle vår helt egne vaffelrøre som nå er til salgs hos ASKO. Framover er det selvfølgelig våre egne vafler vi vil dele ut på gata, og det er også Vaffelguttas egen røre som blir brukt på Vaffeldagen.

Vaffeldagen har blitt et veldig populært arrangement blant Oslos befolkning. Besøkende avslutter en tur langs Akerselva med en vaffel i Mathallen, noen kommer kun for stemningens skyld, og mange tar turen for å vise sin støtte.

Powered by Labrador CMS