Nyheter

Diplom-Is solgte 30 millioner kroneis i 2018, noe som er den mest solgte iskremen til produsenten. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Varm sommer ga rekord for iskremprodusent

Fjorårets hete sommer førte til mye issalg, i hvert fall for Diplom-Is, som tjente mer penger enn noen gang. Hennig-Olsen tjente mindre.

Publisert Sist oppdatert
Diplom-Is hadde en omsetning på over 1,1 milliard kroner i 2018. Administrerende direktør Rita Kristin Broch i Diplom-Is sier til Finansavisen at omtrent 60 prosent av salget var i sommermånedene.

– Ja, dette var absolutt en rekord. Vi har så vidt jeg kjenner til aldri solgt så mye iskrem på så kort tid, sier Broch til avisen.

Konkurrenten Hennig-Olsen kunne også si seg fornøyd med issalget i fjor, med en omsetning på 958 millioner kroner. Det er en økning på 114 millioner kroner fra året før.

Til tross for mer inntekter, endte årsresultatet i 2018 på 33,6 millioner kroner, nær en halvering fra året før. Finansavisen skriver at i årsberetningen kommer det fram at «kostnadene har økt betraktelig, og mer enn inntektsveksten». Diplom-Is sitt resultat økte i fjor med 52 millioner kroner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS