Nyheter

Viessmann overtar IAC Vestcold

Viessmann Refigereration Systems har lenge samarbeidet med servicebedriften IAC Vestcold om installasjon, service og vedlikehold til de store dagligvarekjedene og merkevarbedrifter som ønsker å holde sine varer kalde.

Publisert Sist oppdatert

– Vårt gode samarbeid gjennom flere år gjorde det naturlig at vi ved å slå oss sammen kunne stå sterkere i markedet med helintegrerte løsninger for våre kunder. Nå vil kundene oppleve at de får produktutvikling, salg, service og tekniske løsninger fra samme leverandør, sier administrerende direktør Fredrik Pryser Høienholm i Viessmann.

Viessmann Refigereration Systems er en av Norges ledende bedrifter innen kjøle- og frysedisker til butikker, kiosker og storkjøkkenViessmann eide tidligere 34 prosent av aksjene i IAC Vestcold, men blir nå 100 prosent eier.

– For oss i IAC Vestcold er dette en svært spennende mulighet. Vi får en langsiktig og solid eier gjennom det tyske Viessmann-konsernet som ligger langt framme med teknologi og produktdesign, og den norske delen av dette konsernet har vi jobbet sammen med i flere år allerede, sier daglig leder Jan H. Eriksen i IAC Vestcold.

– Denne konstallasjonen ser vi på som langt mer spennende enn skremmende, og alle ansatte i begge selskapene beholder jobbene sine etter sammenslåingen. Vi beholder også navnet på selskapet, understreker Eriksen.

Viessmann Refigeration Sysystems AS dekker hele landet med kjøle- og fryseløsninger for detaljhandel innen mat- og serving, næringsmiddelindustri og helserelaterte foretak. Selskapet het tidligere Norpe AS fram til det ble solgt til det tyske familieeide konsernet Viessmann i 2013. Viessmann har 46 ansatte i Norge, og omsatte for 464 millioner i 2018.

IAC Vestcold dekker Vestfold, Telemark og Buskerud med installasjon, tekniske løsninger, service og vedlikehold for kjøle- og frysinstallasjoner. Gjennom partnerskap og deleierskap dekker selskapet hele landet.

Powered by Labrador CMS