KBS

REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Vil la bensinstasjoner og kiosker selge øl

Publisert Sist oppdatert

I dag har bensinstasjoner og kiosker ikke lov til å søke om å selge alkoholholdig drikke. Virke KBS mener bensinstasjoner og kiosker må kunne søke om salgsbevilling for alkohol på samme måte som dagligvarebutikker kan gjøre.

Det melder TV 2.

– Vi ser talløse eksempler på at bensinstasjoner i distriktene får konkurranse fra dagligvarebutikker som setter opp drivstoffanlegg og selger alkohol, mens våre stasjoner ikke får søke om salgsbevilling. Det er forskjellsbehandling, og Konkurransetilsynet peker på at det er diskriminerende, sier leder i bransjeforeningen Virke KBS Iman Winkelman til TV 2.

Bransjeorganisasjonen får støtte av Frp.

– Det er snart ikke forskjell på en bensinstasjon og en kolonialbutikk, så hvorfor det ikke skulle være ølsalg på en bensinstasjon, det forstår vi rett og slett ikke, sier Morten Ørsal Johansen til TV 2, som representerer Frp i Stortingets næringskomité.

Verken Høyre eller Arbeiderpartiet synes det er en god idé å tillate salg av øl på bensinstasjoner. Kårstein Eidem Løvaas (H) sier til kanalen at økt tilgjengelighet fører til økt forbruk. Terje Aasland (Ap) mener det ikke er noen god løsning.

Powered by Labrador CMS