Nyheter

Dette er dessertene nordmenn spiste mest av på julaften og nyttårsaften

En undersøkelse fra YouGov på vegne av Hennig-Olsen Is viste at hele 37 prosent av nordmennene foretrakk å spise enten iskrem eller iskake på nyttårsaften.

Publisert Sist oppdatert

På de neste plassene fant vi riskrem som 25 prosent foretrakk, multekrem med 18 prosent og annet med 15 prosent. I den sistnevnte samlekategorien var alt fra karamellpudding, sjokolademousse, sjokoladefondant og Dronning Maud-pudding til pavlova, kransekake, sitronpai, pannacotta og Crème Brûlée.

– På en festdag som nyttårsaften er det selvsagt veldig mange gode desserter å velge mellom, men spør du meg, er det ingenting som slår god iskrem! Undersøkelsen bekrefter inntrykket vi har om at nordmenn er iskremelskere, og at iskrem passer godt som dessert til årets største anledninger, sier Paal Hennig-Olsen.

I tillegg til den populære Inspira-serien til Hennig-Olsen Is, er iskakene Anita og Herlighet ofte brukt til festdager.

Til julaften var det ikke overraskende riskrem som stakk av med «seieren» i den samme undersøkelsen. Nesten halvparten av nordmennene foretrakk å spise riskrem på julaften. Den nest mest populære juledesserten i 2019 var imidlertid iskrem/iskake med 20 prosent, mens multekrem foretrakk 19 prosent.

– Vi har gjort slike målinger tidligere år også, men jeg tror aldri at iskrem har scoret så bra i forhold riskrem! At så mange nordmenn ønsket å feire årets største høytidsdag med iskrem synes vi er veldig stas, sier Hennig-Olsen.

Mest populære iskremsmaker til jul og nyttår:

  • Vanilje (33 prosent)
  • Sjokolade (28 prosent)
  • Jordbær (18 prosent)
  • Nøtter (10 prosent)
  • Annet (9 prosent) (pistasj, krokan, karamell, multe, bjørnebær, kaffe)
  • Kanel (3 prosent)
Powered by Labrador CMS