Annonse
«Vi håper at norske husdyr som i all hovedsak fôres på norske råvarer, blir trukket frem som bærekraftige og viktige for norsk matforsyning», skriver Olav Eik-Nes, Adm. Direktør i Norsvin SA. Foto: Norsvin    
Kronikk

Er det bedre med importert «planteburger» enn norsk svinefilet?

Regjeringen tar til orde for såkalte «kostholdstiltak» i Klimakur 2030. Det innebærer overgang «fra rødt kjøtt til vegetabilsk og fisk». 

Norsvin er kritiske til kostholdstiltakene som foreslås av tre grunner: Det vil være negativt for selvforsyningsgraden i Norge, det vil være negativt for arealbruk og det vil være negativt for ernæringen. I tillegg viser beregninger fra Nibio at tiltaket vil føre til 800 tomme grisehus ti år etter at tiltaket er innført. 

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse