Nyheter

Det er de klassiske pannekakeoppskriftene som det søkes mest etter.

Hvilke oppskrifter søkte kundene dine mest etter i året som gikk?

Ti på topp lista på Matprat.no viser at nordmenn er glad i de vante, klassiske rettene - og ganske mye kos. Her får du oversikten for de ti mest søkte oppskriftene i 2019.

Publisert Sist oppdatert

– Den populære hverdagsmaten kommer høyest opp på lista over det folk søker etter i løpet av et år. Det er hverdagsmaten folk flest lager mest av, og trenger hjelp til, sier matrådgiver Marit Løvbrøtte i Matprat, som har mer enn 40 millioner besøk i året på deres nettside.

I tillegg preges listen også av festmat, som er populære til jul og spesielle anledninger. Ribbe og fårikål er retter som lages i noen få uker i løpet av året, men Matprat ser at de har massivt søk i sesong.

– Det gjør at de kommer inn på topp ti-lista og konkurrerer ut mye av hverdagsmaten i antall søk, sier Løvbrøtte.

1. Pannekaker

Det er de klassiske pannekakeoppskriftene som det søkes mest etter.

– Pannekaker, ofte sammen med suppe, serveres i mange familier opp til en gang i uka, gjerne på en fast dag. Selv om pannekaker er noe vi lager ofte, så stoler vi likevel ikke på at vi husker oppskriften godt nok til at vi kan lage røra på slump. Det var nok besteforeldregenerasjonen flinkere til. I dag har vi stort sett mobilen bare på en armlengdes avstand, og kan finne frem oppskriften i løpet av få tastetrykk, forklarer Løvbrøtte.

2. Pizzadeig

Vi elsker fredagspizza, og pizzadeig er selvsagt på andreplassen.

– Pizzadeig har mange anvendelsesmuligheter, og kan brukes til mer enn hjemmelaget pizza. Den kan for eksempel brukes til å lage kosemat sammen med ungene, både pizzasnurrer, tacosticks, innbakt pizza eller såkalte mumiepølser til halloweenfeiringen, sier Løvbrøtte.

3. Vafler

Du kan gjøre vaflene sunne ved å tilsette havregryn, og grove vafler kan være en god erstatter for brødleie matpakkebarn.

– Vafler er en norsk favoritt som vi ofte lager og serverer til hverdagskaffen eller når vi får gjester som stikker innom. Vafler er dessuten en del av utvalget i kiosker på idrettsarrangementer eller serveres til dugnadskaffen. Vaflene er liksom med oss i tykt og tynt, sier matrådgiveren i Matprat.

4. Lasagne

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

– Dette er min personlige favoritt på ti på topp lista. Selv om jeg lager det forholdsvis ofte, så sjekker jeg også oppskriften på mobilen for å sjekke hvor mange spiseskjeer mel eller hvor mange desiliter melk det skal være i den hvite sausen, sier Løvbrøtte.

5. Ribbe

På femteplass finner vi ribba, en av våre to julematfavoritter. Den er såpass mye søkt på i tiden før jul og i romjulen, at den kommer seg opp på en femteplass selv om den stort sett bare spises på denne årstiden.

– Ettersom de fleste lager ribbe kun til jul, er det mange som trenger å friske opp hvordan ribba skal lages og svoren skal bli sprø.

6. Focaccia

Foccacia er et saftig italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje

– Brødet passer perfekt som tilbehør til annen mat og er i likhet med Waldorfsalat ofte å finne på koldtbord eller buffet, sier matrådgiveren i Matprat.

7. Chili con carne

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas

– Retter av kjøttdeig er ofte noe barna liker. Bytter du ut kjøttdeig med karbonadedeig, eller velg et annet nøkkelhullsmerket kjøttprodukt, så får du middag med både mindre fett og salt, foreslår Løvbrøtte.

8. Hveteboller

Boller er en annen familiefavoritt som kommer høyt opp på lista.

– Boller er lett å få til, og det å bake kan være litt meditativt i en stressende hverdag. I tillegg er det en hyggelig sosial aktivitet å gjøre med venner og familie.

8. Brownies

En klissete sjokoladekake som faller i smak hos både store og små.

– Brownies er ypperlig å lage til fest eller bare til hverdagskos. Den blir bare bedre hvis den får stått over natten, og mange foretrekker nok å lage denne til en barnebursdag, skolefest eller dugnad. Enkel å frakte med seg og likt av de alle fleste.

10. Fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett - stemt frem av radiolyttere for over 40 år siden.

– Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget, sier Løvbrøtte om tiendeplassen.

Powered by Labrador CMS