Nyheter

Ribbe er den mest vanlige julemenyen.

Over en halv million fikk ikke sin favorittrett på juleaften

22 prosent av de under 30 år skulle ønske de spiste noe annet enn det som stod på middagsbordet på juleaften. Blant alle over 18 år var det 14 prosent som var misfornøyde med julemenyen.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn er svært tradisjonsbundne når det kommer til menyen på selve julekvelden. Juleribba serveres oftest, selv om pinnekjøtt har økt betydelig i salg de senere årene. I ukene frem mot jul, merket Meny at kundene i økende grad var klare for å prøve ut nye juletradisjoner.

– Det var ikke så overraskende at det var flest unge som ikke fikk sin favorittrett på juleaften. De bestemmer nok i mindre grad menyen som gjester og er kanskje ikke like opptatt av tradisjoner, ei heller like vant til tradisjonsmat ellers i året. De er vokst opp i en tid hvor vi stadig blir influert av det internasjonale kjøkkenet. I tillegg er det blant de unge vi finner flest vegetarianere, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne i Meny.

Undersøkelsen er gjennomført av YouGov på oppdrag fra Meny. På spørsmålet «spiser du vanligvis den middagsretten du har mest lyst på på juleaften?», svarte 83 prosent av alle over 18 år ja og 14 prosent nei. 2 prosent svarte at de ikke feiret jul. Av de over 50 år, spiste ni av ti det de hadde lyst på på juleaften, mens 76 prosent av de under 30 år svarte at de gjorde det.

Ifølge en undersøkelse fra Matprat spiste 44 prosent av nordmenn ribbe på julekvelden, mens 34 prosent spiste pinnekjøtt. Kalkun kom på tredjeplass med 5 prosent. 3 prosent spiste torsk, og 2 prosent svinestek.

Powered by Labrador CMS