Nyheter

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Arne Brimi delte ut prisen Årets meieriprodukt - Rømme fra Avdem Gårdsysteri.

Prisdryss over norsk mat og drikke i Stavanger

Midt-Norge stakk av med fire spesialpriser, og resten av prisene fordelte seg over store deler av landet under den 12. finalen i Det Norske Måltid.

Publisert Sist oppdatert

40 produkter var nominert til 13 kategoripriser i finalen i 2019, valgt ut av juryer i Stavanger, Oslo, Nordkapp, Kristiansand, Utskarpen i Nordland og Trondheim. I tillegg kom en rekke spesialpriser.

Ny blant prisene i år var Årets Skaperkraft, som gikk til DalPro Gårdsmat i Trøndelag, og som arrangørene håper vil bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.

– Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastisk mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

De fire spesialprisene inkluderer Juryens utvalgte 2019 og Årets matspire og Matkanalens reklamepris, som begge gikk til Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt i Aukra i Møre og Romsdal. I tillegg nykommeren Årets skaperkraft og Årets forsprang, som ble tildelt Jentene på Tunet fra Trøndelag.

Årets hederspris gikk til kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre. Denne prisen tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Første mottaker var Ingrid Espelid Hovig i 2011.

Vinnere 2019:

  • Årets godbit: Midsummer Hot Salt fra Midsummer og North Sea Salt Works
  • Årets øl: Rekved nr. 8 Tyttebær fra Kinn Bryggeri
  • Årets kjøtt foredlet: Ask fenalår, fra Ask Gård
  • Årets sjømat foredlet: Absolutt tradisjon – Einerrøykt laks fra Mikals Laks
  • Årets grønne: Tindved fra Lærdal Grønt
  • Årets sjømat: Lysingfilet fra Reinhartsen
  • Årets ost: Kubbeost fra Rueslåtten Ysteri – Ostebygda
  • Årets kjøtt: Svinenakke av Mangalitsa gris fra Strand Gård
  • Årets sider: Bøddel fra Aga sideri
  • Årets grønne foredlet: Bjørnebærsorbet fra Bamsrudlåven
  • Årets drikk: Musserende eplemost Idunn Franskar fra Ulvik frukt og Cideri
  • Årets meieriprodukt: Rømme fra Avdem gårdsysteri
  • Årets bakst: Ølkjeks på boks fra Ringnes Brygghus
  • Det Norske Måltids Hederspris 2019: Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre
  • Juryens utvalgte 2019: Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt i Møre og Romsdal
  • Årets matspire og Matkanalens reklamepris: Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt i Møre og Romsdal
  • Årets skaperkraft: DalPro Gårdsmat i Trøndelag
  • Årets forsprang: Jentene på Tunet fra Trøndelag

(©NTB)

Powered by Labrador CMS