Leverandørnytt

Tine satser videre på pappbeger

Siden midten av september i fjor har Tine testet lettrømme i pappbeger i Kiwi-butikker over hele landet. Kundene tok begeret imot med åpne armer, men feil i produksjonen har ført til at flere opplevde at begrene ble myke. Tine går derfor tilbake til rømme på plastbeger, mens de jobber for å utvikle en ny og bedre versjon av begeret.

Publisert Sist oppdatert

– Å jobbe med innovasjon og bærekraft blir ofte to skritt fram og ett tilbake. Resultatet fra testen på Kiwi er entydig: Folk ønsker mer miljøvennlig emballasje, og kjøpte mer rømme fra Tine enn noen gang før. Dessverre fikk vi problemer både med papplokket og at noen begre ble myke på grunn av fuktgjennomtrengning. Vi har derfor valgt å sette testprosjektet på pause, mens vi jobber på spreng sammen med leverandøren vår for å utvikle en bedre versjon av begeret, sier bærekraftsjef Bjørn Malm i Tine, som påpeker at dette bare skal være en mellomperiode.

Papp må være like bra som plast

I november 2019 var første del av den planlagte testperioden over, og under evalueringen ble det tydelig at papplokket ikke fungerte optimalt. Det ble derfor bestemt å bytte til plastlokk i en mellomfase. Det viste seg også at det kom for mange tilbakemeldinger på at pappen i selve begeret ble myk.

– Vi har hatt svært god dialog med kundene underveis. Dessverre har både butikkansatte og kunder opplevd at begeret ble mykt fordi det trakk til seg fukt. Skal vi klare å konkurrere ut plasten, må folk kunne stole på at alternativet er like bra. Vi velger derfor å utsette lanseringen av pappbeger på flere produkter til vi har et beger som fungerer bedre.

Satser enda hardere enn før

Tine satser videre på pappbeger, og ambisjonen er fortsatt å skifte fra plast til papp på alle begre så snart som mulig.

– I pilotperioden har vi fått verdifull læring i hele verdikjeden og forutsetningene er bedre enn noen gang for å utvikle et beger som er så funksjonelt som mulig og samtidig enda mer bærekraftig. Vi er allerede i gang med å utvikle dette begeret i tett samarbeid med våre emballasjeleverandører.

Powered by Labrador CMS